Jó termékhez jó gépet. Atex Kft..

Széchenyi 2020

  • a kedvezményezett neve: ATEX Ipari Elektronikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • a projekt címe: „ATEX Kft. komplex energetikai fejlesztése Balassagyarmaton”
  • a szerződött támogatás összege:18.909.550,- Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban):55 %
  • a projekt tartalmának bemutatása:
    Az ATEX Kft. 2019 augusztusában 18,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázati kiírásán. A Balassagyarmaton megvalósuló projekt eredményeként az épület energetikai besorolása az EE kategóriáról a CC minősítésre változott.
    Az ATEX Kft. 1990-ben jött létre, fő tevékenységi köre M.n.s. egyéb speciális gép gyártása (2899’08), mely tevékenységet a cég 1/1 tulajdonú, Balassagyarmat, Horváth Endre út 2. fszt. alatti székhelyén végez. Családi vállalkozásunk mintegy 30 éve áll egyedi gépgyártás, géptervezés, villamos hajtás, szabályozástechnikai és technológiai kérdésekben ügyfelei rendelkezésére. Egyedi célgép-gyártási programunk, szakembereink, beszállítói partnereink tapasztalata és felkészültsége biztosítja, hogy a legbonyolultabb feladatok megoldásában is megfeleljünk megrendelőink igényeinek. Cégünk a legkorszerűbb technika alkalmazásával nyújt vevőinek magas színvonalú szolgáltatást a tervezéstől a kivitelezésig.
    A fejlesztés keretében 50kWP teljesítményű napelemes rendszer kiépítését valósítottuk meg a gyártó csarnok tetőszerkezetén (lapostetős kivitelű tetőn). Megtörtént 616m2 alapterületen az épület vízszintes szigetelése, szendvicspaneles rendszerben 67,7 m2 területen a függőleges szigetelés. 49,9m2 területű fa, műanyag nyílászáró, illetve 23,8m2-en szekcionált ipari kapu került kiépítésre. Megtörténik a csarnok meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, valamint a csarnok fűtési- és/vagy használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése.
    A fejlesztést az épület hőtechnikai adottságainak fejlesztése érdekében, a termelési struktúrához történő jobb alkalmazkodás érdekében valósítottuk meg, így az ATEX Kft. által használt épület energetikai besorolása EE (Átlagosnál gyengébb) kategóriáról a CC (Korszerű) minősítésre változott.
    A fejlesztés keretében megvalósult beruházási elemek:
    • Csarnok külső felületének szigetelése
    • Nyílászárók cseréje /szekcionált kapuk cseréje
    • Beltéri világítási rendszer korszerűsítése
    • Fűtési rendszer korszerűsítése
    • 50 kWp-s napelemes rendszer telepítése
    A hőtechnikai adottságok fejlesztése, a fűtési rendszer korszerűsítése, valamint a napelemes rendszer kiépítése hozzájárult az épület energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javításához. A fejlesztés hozzájárul az ATEX Kft. gyártó tevékenységének hosszú távon történő fenntartásához, a munkahelyek megtartásához.
    A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
  • a projekt befejezési dátuma: 2021. június 30.
  • projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01047
ATEX Kft. - 2660 Balassagyarmat, Horváth Endre utca 2.